SG Parrilla Grill

Ons SG Parrilla rooster is een strakke versie van de Argentijse parrilla grill met zijn typische V-vorm, die ervoor zorgt dat je vet afgevoerd wordt en niet in je kolen druipt. 
Dat is belangrijk omdat je dan geen storende rookontwikkeling noch vlammen krijgt en je produkten de zuivere geur en smaak van gestookt hout gaan krijgen zonder de smaak en geur van verbrand vet.
Samen met onze SG Chapa haal je hiermee de twee meest typische instrumenten van de Argentijnse keuken in huis. Maak er net als hen een familiefeest van ! 
Wij (en Argentijnen) geven de voorkeur aan smeedijzer omdat inox een minder goede warmtegeleider is, maar desgewenst maken we hem in inox.
Uiteraard maken wij dit parrilla grillrooster netjes op maat voor uw gewenste toepassing !

Argentijnen zijn meesters in het grillen van vlees en net zoals wij een BBQ avond kennen, kennen zij een asado, een familiegebeuren waarbij van alles bereid wordt.


Anders dan bij ons wordt er in Argentinië doorgaans vanuit hout vertrokken en niet vanuit houtskool. 


De basisidee is dat er eerst gezellig een vuurtje gestookt wordt en dat men vervolgens de rode smeulende massa gaat gebruiken om op te grillen.

Je kan natuurlijk ook gewoon houtskool onder ons SG parrilla rooster gebruiken !


Wie toch voor hout gaat kiest best goed gedroogd essenhout, eik, kastanje, notelaar, appel, peer, beuk, els en eventueel berk. Zoek op "pizza hout" voor een verdeler in uw buurt.


Wie al die moeite doet om met aangepast hout zijn eten smaak te geven, wil doorgaans niet dat vet of stukjes vlees in de kolen belanden om daar dan een ongewilde geur en smaak af te geven en kiest dan ook best voor een geschikt parrilla rooster !


Alle gewenste afmetingen zijn mogelijk.

Getoond model - 190 EURAfhalen of verzending in België en Nederland

Het massieve V-vormige smeedijzer van 3 mm dikte zorgt voor een mooie warmteverdeling over het ganse rooster.

  • Strak SG design met oog voor detail
  • Zwart hittebestenige gespoten afwerking
  • Hellende goot zorgt dat het vet slechts een kant op loopt en netjes in een blik terecht komt
  • De bovenkant hou je proper door hem droog te houden en er voor gebruik eens met een schuursponsje over te gaan. That's it.
  • Argentijnse parrilla's zijn steeds in smeedijzer (mild steel) en zelden in inox. Dat laatste is geen goede warmtegeleider waardoor de hitte niet over gans het rooster wordt verdeeld en waardoor ook het maken van tekeningen in het vlees niet zo goed wil lukken. Mits meerprijs maken we hem in inox als u dat toch liever heeft
  • Strakke tijdloze afwerking
  • Kan binnen in je haard gebruikt worden of buiten
  • Ideale combinatie met onze SG Chapa
  • Kan ook gebruikt worden als rooster op onze SG Houtgrill